Ο Νίκος  Κωστούλας γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Α.Β.Σ.Θ  ( σήμερα Πανεπιστήμιο  Μακεδονίας). Από το 2010 Δραστηριοποιείται σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής  Προστασίας- Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων από το 2014. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού  Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων από το 2014-2018.

Ο Αλέξανδρος Γ. Τσαγκαρέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1947 από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Αφού ολοκλήρωσε εκεί τις εγκύκλιες σπουδές του ήρθε στην Αθήνα για να φοιτήσει στην Φιλοσοφική Σχολή (Ελληνική & Αγγλική φιλολογία, καθώς και Ιστορία & Αρχαιολογία), στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Στην λογοτεχνία έκανε μια πρώτη εμφάνιση ενώ ακόμα ήταν φοιτητής, με δημοσιεύσεις διηγημάτων και κριτικών στον τοπικό τύπο της Μυτιλήνης οι οποίες τράβηξαν την προσοχή ακόμα και του μεγάλου Γιώργου Βαλέτα, αλλά τελικά ασχολήθηκε ουσιαστικά με την συγγραφή μετά την συνταξιοδότησή του.

mesinezisΓεννήθηκα στη Μυτιλήνη στις 4 Ιουλίου 1931.
Ο πατέρας μου, Σταύρος Μεσσηνέζης τραπεζικός υπάλληλος Εθνικής Τράπεζας. Η μητέρα μου Ελένη οικοκυρά. 1937 ΄Δ Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Εν συνεχεία Ά Γυμνάσιο Αρρένων Μυτιλήνης ως το 1949 οπότε και απεφοίτησα. 1950 εγγράφομαι στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Bradford της Αγγλίας από το οποίο απεφοίτησα το 1953 με δίπλωμα Μηχανικού Κλωστοϋφαντουργού και επιστρέφω στην Ελλάδα, για να καταταγώ στον Ελληνικό Στρατό και υπηρετώ ως προβλεπόταν επί 36 μήνες. Στην αρχή ως βοηθητικός Γραφέας και εν συνεχεία ως Διερμηνεύς παρά την Αμερικανική Στρατιωτική Αποστολή. Από την αποστράτευσή μου το 1956 και μετά εργάσθηκα ως Τεχνικός Διευθυντής Κλωστοϋφαντουργός σε διάφορα Κλωστοϋφαντήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θήβα. Το 1959 παντρεύτηκα την Περσεφόνη Ελευθερίου από τη Μυτιλήνη με την οποία αποκτήσαμε τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι τα οποία μας χάρισαν οκτώ εγγόνια και προσφάτως ένα δισέγγονο. Δημιουργώντας αυτή την οικογένεια που έμενε στο σπίτι μας στην Αθήνα μου ήταν πολύ δύσκολο να εργάζομαι σε εργοστάσια εκτός Αθηνών. Εν τω μεταξύ πλησίαζε και η μέρα της συνταξιοδότησης μου. Όταν έφθασε και αυτή διαπίστωσα ότι η πιο δύσκολη εργασία από όλες είναι το να μην κάνεις τίποτα! Έτσι άρχισα να ασχολούμαι με το γράψιμο. Στην αρχή με κάτι μικροιστοριούλες και μετά με άρθρα και σχόλια που πολλά δημοσιεύτηκαν σε Λεσβιακές εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό τύπο (Παλμογράφος). Εν συνεχεία θυμήθηκα ένα παιδικό μου χόμπι, τα ποιήματα, τον έμμετρο λόγο! Και έτσι ξανάρχισα να γράφω ποιήματα. Μέχρι σήμερα έχω γράψει πάνω από 400 και έχω εκδώσει 3 βιβλία αντίγραφα των οποίων βρίσκονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. 2 μικρά με τίτλο «Ελεύθεροι Στοχασμοί» και «Έρως Ανήκατε Μάχαν!» και το τελευταίο μόλις εκδοθέν με τίτλο «Έμμετρες Σκέψεις» που περιέχει περισσότερα από 250 έμμετρα.-

Θεόδωρος Σ. Μεσσηνέζης
Αθήνα 24.04.2021

Επικοινωνία

Πολιτιστικος & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων

Τηλέφωνα
+30 2108101510, +30 2108101511
Φαξ: 210 8034190
email: kleistob[@]otenet.gr
email: secpnevm[@]vrilissia.gr

Διεύθυνση:
Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη
Βριλήσσια - Αθήνα
15235 Ελλάδα

vrilissia-arts-sports.gr