Αλέξανδρος Τσαγκαρέλης

Ο Αλέξανδρος Γ. Τσαγκαρέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1947 από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Αφού ολοκλήρωσε εκεί τις εγκύκλιες σπουδές του ήρθε στην Αθήνα για να φοιτήσει στην Φιλοσοφική Σχολή (Ελληνική & Αγγλική φιλολογία, καθώς και Ιστορία & Αρχαιολογία), στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Στην λογοτεχνία έκανε μια πρώτη εμφάνιση ενώ ακόμα ήταν φοιτητής, με δημοσιεύσεις διηγημάτων και κριτικών στον τοπικό τύπο της Μυτιλήνης οι οποίες τράβηξαν την προσοχή ακόμα και του μεγάλου Γιώργου Βαλέτα, αλλά τελικά ασχολήθηκε ουσιαστικά με την συγγραφή μετά την συνταξιοδότησή του.
Έχει τιμηθεί με Β! Βραβείο και Γ! Έπαινο Μυθιστορήματος, Γ! Βραβείο Θεατρικού έργου, αλλά και Α! Έπαινο Ποίησης σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς. Διηγήματά του, όπως και ποιήματά του, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε συλλογικά έργα και λογοτεχνικά περιοδικά όπως π.χ. «Αιολικά Γράμματα», και «Νέα Σκέψη». Είναι Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

«ΣΑΝ ΨΙΘΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ» της Μαριάννας Τσαντίλη.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΣΑΝΤΙΛΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τριών ετών διαμένει στα Βριλήσσια. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης, Ζωγραφική και Commercial Art στη Washington School of Arts και Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο της Washington D.C. Έχει κάνει εκθέσεις ζωγραφικής στην Αμερική, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και στις αραβικές χώρες. Υπήρξε για ένα διάστημα υπάλληλος του ΥΠΕΞ και εργάστηκε σε ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από είκοσι πέντε έτη, ασχολήθηκε με το συγγραφικό της έργο. Βραβεύθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, την Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γραμμάτων & Τεχνών, την Έκκληση της Ακρόπολης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, την Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού "Η Ολυμπιάς" και από το Premio Internationale di Poesia  Ιταλίας για ποίηση, διήγημα και νουβέλα. Έλαβε τιμητικό δίπλωμα από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για την προσφορά της ως αιμοδότρια. Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της  "Σαν ψίθυρος στην έρημο". Φοίτησε στον Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής για Δημιουργική Γραφή, Διόρθωση κι Επιμέλεια Κειμένων, στο ΕΚΕΒΙ για συγγραφή Διηγήματος-Μυθιστορήματος και στην Σχολή Πετρά για Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Γνωρίζει Αγγλικά, γαλλικά, Ιταλικά και Αραβικά.