ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση «200 χρόνια» με τη Ζωή Τηγανούρια   την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 στο θέατρο Βριλησσίων ΝΤΑΜΑΡΙ-Αλίκη Βουγιουκλάκη,  στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων Ιωάννα Κυρίτση, υπογράμμισε την αξία και τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων, που κρατούν ζωντανές τις μνήμες για την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας.

Η Ζωή Τηγανούρια μέσα από τον υπέροχο ήχο του ακορντεόν της, ταξίδεψε και συγκίνησε τους θεατές, με τις ορχηστρικές μελωδίες και τα  τραγούδια της, σε μία μουσική παράσταση-ύμνο για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Με τη συνοδεία αξιόλογων μουσικών η καταξιωμένη συνθέτης και δημιουργός έκανε ένα μουσικό πέρασμα από τους ήχους των Βαλκανίων του χθες και του σήμερα, μέχρι την διαχρονική απ΄ άκρη σ’ άκρη Ελληνική Παράδοση και τη σύγχρονη μουσική της συνέχεια.

Πέτυχε να συνδιάσει και να εκφράσει με παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο τη σημασία της εθνεγερσίας, σαν ένα ελάχιστο φόρο τιμής  προς τους αγωνιστές του 1821!