«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ»

  • Κατηγορίες Εκδήλωσης: Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που διανύουμε, η Τέχνη κα  η Λογοτεχνία είναι πιο θεραπευτική και ιαματική από ποτέ.      

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που διανύουμε, η Τέχνη κα  η Λογοτεχνία είναι πιο θεραπευτική και ιαματική από ποτέ. 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας σαν Δήμος να παραμείνουμε ενεργοί και δημιουργικοί για τους δημότες μας, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, δίνοντας  τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες και στους λογοτέχνες της πόλης μας  να παρουσιάσουν  τη δουλειά τους και να συνομιλήσουν με τον κόσμο.

Επιζητούμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το ευρύ κοινό, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με κοινό στοιχείο την έκφραση,  σε έναν ζωτικό και θεραπευτικό χώρο, αυτόν που προσφέρει η Τέχνη.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων μαζί με μία ομάδα ρομαντικών καλλιτεχνών και λογοτεχνών της πόλης μας, φιλοδοξεί να αναδείξει τα έργα τους, μέσα από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσίασης.

Σ’ αυτή τη διαδικτυακή πινακοθήκη θα συμμετέχουν καλλιτέχνες και λογοτέχνες με κριτήριο την αγάπη για την  Τέχνη και τη Λογοτεχνία και την πίστη στη δύναμή τους. Δύναμη που βοηθά στην έκφραση της ψυχής και στην έκφραση συναισθημάτων.

Κάθε άνθρωπος λοιπόν που νιώθει αυτή την ανάγκη έκφρασης μέσω της Τέχνης και της Λογοτεχνίας, ικανή και αναγκαία συνθήκη για την δημιουργία της πινακοθήκης, μπορεί να μας αποστείλει τα έργα του.

Σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ή αυτοδίδακτοι δημιουργοί, ή απόφοιτοι σχολών.              

Τα έργα που θα παρουσιάζονται θα αφορούν τις παρακάτω κατηγορίες  :

1. Εικαστικά (Ζωγραφική, Γλυπτική, Αγιογραφία, Ψηφιδωτό, Κολάζ, Video Art,Installations)
2. Φωτογραφία
3. Λογοτεχνία (Πεζό, Ποίηση, Νουβέλα, Διήγημα, Δοκίμια, Ιστορικά, Βιογραφίες)

Η πινακοθήκη θα συσταθεί και θα λειτουργήσει στην αρχή σε ψηφιακή μορφή και αργότερα, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε φυσική μορφή.

Την τελική επιλογή και αξιολόγηση των έργων που θα αναρτηθούν, θα κάνει επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους παρακάτω καλλιτέχνες:

* Γιώργος Καλακαλλάς - Γλύπτης

* Στέλλα Πιπεράκη – Ιστορικός Τέχνης

* Δημήτρης Σκλείδης - Εικαστικός

* Γιώγια Σιώκου - Λογοτέχνης

*Σοφία Φουντουλάκη – Εικαστικός

*Μαργαρίτα Πέτροβα – Εικαστικός

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εικαστική ψηφιακή πινακοθήκη, μπορούν να αποστείλουν σε υψηλή ανάλυση  μέχρι 20 έργα  αντιπροσωπευτικά της δουλειάς τους,  από τα οποία θα επιλεγούν 10 για ανάρτηση, ένα σύντομο βιογραφικό έως διακόσιες λέξεις και μία φωτογραφία.

Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν το  λογοτεχνικό τους έργο, μπορούν να αποστείλουν έως δέκα ποιήματα, ή λογοτεχνικά αποσπάσματα, ή απόσπασμα με πλήρη στοιχεία της βιβλιοέκδοσης ή απόσπασμα από το οπισθόφυλλο κ.λπ., ένα σύντομο βιογραφικό έως διακόσιες λέξεις και μία φωτογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις αλλά και για καταθέσεις συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με κα Αναστασία Μάστορη στον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό.

Με την ελπίδα ότι θα ξαναβρεθούμε σύντομα από κοντά, περιμένουμε τις συμμετοχές σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία που θα έχει σαν στόχο την ικανοποίηση των πολιτιστικών αναγκών των δημοτών μας.

Ιωάννα Κυρίτση

Πρόεδρος ΠΑΟΔΗΒ

Κατεβάστε εδώ το έντυπο του ιδιωτικού συμφωνητικού

 Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων

-Διεύθυνση: Κλειστό Γυμναστήριο - Ολυμπιονικών και Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)

-Τηλ. Επικ. 2108101511, 2108101510

-Mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-Web Site : www.vrilissia-arts-sports.gr