ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑ «ΚΥΠΡΟΣ, ΝΗΣΙ ΜΟΥ» και «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ»

  • Κατηγορίες Εκδήλωσης: Εκθέσεις Ζωγραφικής
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑ
«ΚΥΠΡΟΣ, ΝΗΣΙ ΜΟΥ» και «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ»
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30
Αίθουσα ΜΟΥΣΩΝ Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11, 1ος όρ.)
Διάρκεια έκθεσης Παρασκευή 22/09 έως και Κυριακή 24/09
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00 - 14:00 και 18:00 – 21:00
Λίγα λόγια για τον Μάριο Σάββα...
Ο Μάριος Σάββα του Φοίβου γεννήθηκε στην Επαρχία Λεμεσού στην Κύπρο. Μέχρι την αποφοίτησή του, τον Ιούνιο του 1974, από το Α’ Γυμνάσιου(σήμερα Λύκειο) Πάφου, κατοικούσε στην Πάφο. Τον Ιούλιο και Αύγουστο 1974 έζησε από κοντά τα γεγονότα του πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής (Α και Β φάση) τα οποία χαράχτηκαν βαθιά στη μνήμη του. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (μετά την εισβολή 1974 - Οκτώβριος 1976) ήρθε στην Ελλάδα (Αθήνα) όπου σπούδασε αρχιτέκτονας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έκτοτε έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα, ενώ αφυπηρέτησε το 2021.
Από νέος ασχολήθηκε με τη ζωγραφική που ήταν το αγαπημένο του χόμπι. Ζωγραφίζει μέχρι σήμερα με λάδια κυρίως σε καμβά, θέματα κυρίως ανθρωποκεντρικά και πιο πολύ αφορούν τη γυναίκα, ενώ με συμβολικά έργα καυτηριάζει και τα κακώς κείμενα της κοινωνίας (ρατσισμός, κακοποίηση γυναικών κλπ).
Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.
Στην παρούσα έκθεση (4η) δίνει έμφαση στη θεματολογία κυρίως, για να αποδώσει όπως αρμόζει και τις ευχάριστες αναμνήσεις, χαρούμενες στιγμές, τοπία της Κύπρου, αλλά και τις δυσάρεστες, τον πόνο, τη βαρβαρότητα, την απώλεια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων
Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)
Τηλ. Επικοινωνίας. : 2108101510, 2108101511
E.Mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
img src="/images/τελική_αφίσα_22_9_με_στίχο_καινούρια_ώρα_1.jpg" alt="" width="848" height="1" loading="lazy" data-path="lo" /><hr id="system-readmore" /"