Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης Βριλησσίων Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού

Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης Βριλησσίων Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού

Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης Βριλησσίων Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού
Η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης Βριλησσίων θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου.
Στόχος είναι η ανάγνωση και η προσέγγιση των κειμένων βιωματικά, η παρουσίαση της δουλειάς του Εργαστηρίου στο τέλος της σχολικής χρονιάς και η πιθανή δημιουργία ηχητικού βιβλίου, ή ραδιοφωνική θεατρική απόδοση- αφήγηση του λογοτεχνικού κειμένου.
Η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης Βριλησσίων έχει σαν σκοπό την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στο εφηβικό κοινό και την ευαισθητοποίηση των εφήβων μέσω των βιβλίων.
Υπεύθυνη της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης θα είναι η Τασία Μάρη, συνταξιούχος Γεωπόνος-εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και ειδίκευση στην Αγωγή Υγείας.
Συνεργάτες της θα είναι η Άννα Κρητικού, η Χρύσα Αυλωνίτη (ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου) και η Νίκη Κρητικού( βιντεογράφος-μοντέρ)
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και δεν είναι δεσμευτική .Η διάρκεια της ανάγνωσης θα είναι μία ώρα, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 20 μαθητές.Η Λέσχη λειτουργεί κάθε Δευτέρα , αλλά ο κάθε μαθητής έρχεται όποτε και αν μπορεί!!!!
Για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, το εργαστήρι θα λειτουργεί στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Ταυγέτου & Ξάνθης), για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στο 3ο Γυμνάσιο (Β. Ηπείρου & Αγιάσου) και τον Απρίλιο και Μάιο στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Πίνδου & Μακεδονίας). Το Μάιο που θα ολοκληρωθούν οι αναγνώσεις θα παρουσιάζεται η δουλειά της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης.
Η λειτουργία του εργαστηρίου θα περιλαμβάνει :
* Γνωριμία –επαφή ομάδας (χρονική διάρκεια 10 λεπτά)
* Βιωματική ανάγνωση (χρονική διάρκεια 20 λεπτά)
* Συζήτηση –δράσεις (χρονική διάρκεια 30 λεπτά) Π.χ. ηχογράφηση, σχολιασμός, νέες προτάσεις κ.λ.π.
ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΔΡΑΣΗ: Δημιουργία (μαζί με την Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης) μιας δανειστικής ( κινητής από σχολείο σε σχολείο) Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία αυτής της βιβλιοθήκης θα είναι χορηγία-δωρεές των βιβλιοπωλών της περιοχής (έχει γίνει μια πρώτη διερευνητική προσέγγιση μαζί τους), δανεικά βιβλία από τις σχολικές βιβλιοθήκες των 3 γυμνασίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Παύλος Νιρβάνας” και από τη δανειστική Βιβλιοθήκη της ΔΡΑΣΗΣ, βιβλία από δωρεές των Συλλόγων Γονέων και της Εκκλησίας κ.λπ
Ο κατάλογος των βιβλίων είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής:
* Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων
Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)
Τηλ. Επικοινωνίας. : 2108101510, 2108101511
E.Mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
* Τασία Μάρη : τηλ. επικ. 2106135997 - 6972051214
Ε. Μail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.