ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

  • Κατηγορίες Εκδήλωσης: Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Πολιτιστικές & Πεζοπορικές Διαδρομές
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
Κυριακή 2 Ιουλίου 2023
Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων θα διοργανώσει πεζοπορία - εκδρομή την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στον Πόρο, τελευταίο προορισμό για τη φετινή σεζόν.
Φίλοι μας το καλοκαίρι έφτασε κι όλοι ψάχνουμε μια αφορμή για να ξεφύγουμε έστω και για μία ημέρα από την πόλη.
Ελάτε λοιπόν στην παρέα μας να πεζοπορήσουμε σε ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αργοσαρωνικού, με απίστευτη φυσική ομορφιά και ιστορία. Να απολαύσουμε μία χαλαρή βόλτα στα γραφικά σοκάκια του και να κάνουμε τις βουτιές μας .
Αγαπητοί μας φίλοι, σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη συμμετοχή σας και σας υποσχόμαστε νέες, ακόμη πιο συναρπαστικές, Πολιτιστικές Διαδρομές & Πεζοπορίες από τον Σεπτέμβρη!
Για συμμετοχές καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
• Ώρα 06:30
Αναχώρηση από το Κλειστό Γυμναστήριο με ενδιάμεση στάση κατόπιν συνεννόησης.
• Ώρα 10:00
Άφιξη στο Γαλατά Τροιζηνίας και αναχώρηση με το καραβάκι για τον Πόρο .
• Ώρα 10:30
Άφιξη στο νησί του Πόρου.
Ελεύθερος χρόνος για όσους δεν πεζοπορήσουν για περίπατο, επίσκεψη στα αξιοθέατα του νησιού, κολύμπι, καφέ, φαγητό. Για όσους επιθυμούν να πεζοπορήσουν θα υπάρξει μία εύκολη διαδρομή διάρκειας 2 με τρεις ώρες το πολύ.
• Ώρα 18:00
Αναχώρηση με το καραβάκι για τον Γαλατά.
• Ώρα 18:30
Άφιξη στο Γαλατά και αναχώρηση για τα Βριλήσσια με ενδιάμεση στάση κατόπιν συνεννόησης.
• Ώρα 10:30
Πιθανή άφιξη στα Βριλήσσια.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΡΟΥ
• Το ιστορικό ρολόι, το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο χρονολογείται από το 18ο αιώνα και αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα νησιωτικής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής.
• Η Bίλα Γαλήνη της οικογένειας Δραγούμη, που ανεγέρθηκε το 1894 και φιλοξένησε κατά καιρούς πολύ διάσημες προσωπικότητες της τέχνης και του πνεύματος της εποχής εκείνης. Εδώ ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης έγραψε την «Κίχλη», ένα από τα σημαντικότερα ποιήματα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.
• Το Μπούρτζι, ένα νησάκι που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του λιμανιού του Πόρου, με ένα μικρό κάστρο που αποτελεί διατηρητέο ιστορικό μνημείο και κρύβει μικρά μυστικά του 19ου αιώνα, αφού οι οχυρώσεις χτίστηκαν το μακρινό 1827 από τον Βαυαρό φιλέλληνα Έιντεκ για την προστασία του λιμανιού.
• Ο Φάρος «Ντάνα», που δεσπόζει στην είσοδο του κόλπου του Πόρου, χτίστηκε το 1870 από τη Γαλλική Εταιρεία Οθωμανικών Φάρων και αποτελεί ένα από τα νεότερα μνημεία της ναυτικής ιστορίας του τόπου.
• Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου που βρίσκεται στην Πλατεία Κορυζή και εκεί εκτίθενται γλυπτά, επιγραφές και αρχιτεκτονικά μέλη, αγάλματα της κλασσικής περιόδου και αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, τα οποία προήλθαν από τις ανασκαφές του Ναού του Ποσειδώνα, της Αρχαίας Τροιζήνας (πατρίδας του μυθολογικού ήρωα Θησέα), των Βασιλικών Τάφων της Μαγούλας (που αποτελούν δείγμα του μεγάλου μυκηναϊκού πολιτισμού), της Απάθειας, της Καλαυρίας, από το Μόδι και τον Αγ. Κωνσταντίνο Μεθάνων.
• Ο Mητροπολιτικός Nαός του Αγ. Γεωργίου στο κέντρο της άνω πόλης του Πόρου, ο οποίος μάλιστα είναι ευρέως γνωστός εξ αιτίας των αγιογραφιών που έχει φιλοτεχνήσει ο Κώστας Παρθένης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους.
• Ο παλιός ανεμόμυλος στην κορυφή του λόφου της Σφαιρίας, που τροφοδοτεί με νερό την πόλη και από όπου ξεκινάει το λαξευμένο στον βράχο μονοπάτι, με αραιή βλάστηση και καταπληκτική θέα. Διασχίζοντάς το κανείς καταλήγει στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων από όπου η θέα σε όλο τον κόλπο και το νησί είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη που υπάρχει.
• Το Προγυμναστήριο που υπήρχε η εξοχική κατοικία του Όθωνα, ενώ μέχρι και λίγο καιρό πριν εκεί γινόταν η κατάταξη και η προπαίδευση των ναυτών.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
* Σακίδιο μεσαίου μεγέθους κατά προτίμηση
* Άρβυλα ή μποτάκι ορειβατικό ή αθλητικό παπούτσι.
* Άνετο μακρύ παντελόνι-αντιανεμικό μπουφάν
* Επιπλέον μπλουζάκι μακρυμάνικο, φανέλα και μια μικρή πετσέτα
* Ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (σε περίπτωση που χρειασθεί να αλλάξουμε)
* Νερό-Σνάκ (σάντουιτς – σοκολάτα – φρούτο)
* Όσοι κολυμπήσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, αντιηλιακό, μαγιό και πετσέτα.
* Οι στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον αρχηγό της εκδρομής.
* Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ακυρωθούν
σε περίπτωση δυσμενών καιρικών φαινομένων ή άλλων τεχνικών παραγόντων
που τυχόν παρουσιαστούν και αποτρέπουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων
Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη
(τέρμα Κισσάβου)
Τηλ. Επικοινωνίας. : 2108101510, 2108101511
Ώρες 09:00-19:00 (καθημερινά πλην Σαββάτου & Κυριακής)
E.Mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Site : www.vrilissia-arts-sports.gr