Σοφία Φουντουλάκη

Σοφία Φουντουλάκη

SOFIA FOYNTOYLAKΙΗ ζωγράφος Σοφία Φουντουλάκη γεννήθηκε στα χανιά της Κρήτης  και ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α)  Οικονομικά/Ασφαλιστικά-Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών,στο Ε.Λ.Κ.Ε.Π.Α Οικονομικά ,Λογιστικά κ.λπ.Έχει τελειώσει ARΤ στο GREEK AMERICAN COLLEGE ATHENS  και ART & DESIGN COLLEGE VACALO.Έχει παρακολουθήσει Ιστορία τέχνης με τον Ιστορικό και Θεωρητικό της τέχνης κ.Παντελή Τσάβαλο .Είναι Διευθύντρια στη Διεύθυνση Εικαστικών  του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Είναι μέλος του ομίλου για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ,του Ομίλου για την UNESCO TEXNΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (GREEK ART UNION) και πολλών άλλων επιλεγμένων εικαστικών ομίλων και οργανώσεων.

Είναι επίσης μέλος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ.Είναι Πρέσβειρα Ειρήνης του Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Φόρουμ για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.Και μέλος της Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος των Αθηνών",της Ένωσης Φίλων Ακροπόλεως, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίου, του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), της Φεμινιστικής πολιτικής για την Ισότητα των Φύλων,του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Π.Σ.Γ κ.ά.

Έχει οργανώσει τρείς ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις με επιλεγμένους ομίλους και ενώσεις.Ενδεικτικά,στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών,στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης,στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών,στην GΑLLERY TIME OF ART,στο Μερόπειο Ίδρυμα, στην   4η ΙΝΤΕΡΝΑTIONAL ACTION ART FAIR με την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και την ΑCTION ART FAIR,στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας,στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ  κ.ά
     
Έχει βραβευτεί για το εικαστικό της έργο από την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ και από την ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ηλιούπολης. Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει εργασίες για διάφορα ρεύματα ζωγραφικής και  θέματα σχετικά με τις εικαστικές τέχνες.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές βιβλιοεκδόσεις κλ.π,ενδεικτικά  στην Εγκυκλοπαίδεια ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ ,στην ιστορική έκδοση ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ,στη Λογοτεχνική δημιουργία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών,στο Εικαστικό Λεύκωμα του 2019 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ,στα συλλεκτικά ημερολόγια της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ.ά.

Ένδεικτικά,έργα της ευρίσκονται σε Μουσεία,Πινακοθήκες,Φιλανθρωπικά ιδρύματα,Οργανισμούς και Ιδιωτικές συλλογές.
στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο:6944380606
e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb profile: sofia fountoulaki
Page: ΣΟΦΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ
blog:apixisis.blogspot.com