ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ « Ο Επιθεωρητής »

epitheoritis

« Ο Επιθεωρητής » του Νικολάϊ Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Τόνιας Σταυροπούλου,

από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Βριλησσίων

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Βριλησσίων, συνεχίζοντας την αναζήτησή του και την επιτυχημένη πορεία του, παρουσιάζει φέτος την κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ « Ο Επιθεωρητής».

Το θεατρικό αριστούργημα του Ν. Γκόγκολ, ένα από τα κλασικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο χώρο της κοινωνικής σάτιρας, γράφτηκε το 1835 και εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας όπου οι κρατικοί υπάλληλοι συμπεριφέρονται ως δυνάστες του λαού, επιδίδονται σε απάτες και εκβιάζουν τους απλούς ανθρώπους της πόλης αυτής.

Όλη αυτή η διαφθορά και η μικρότητα των χαρακτήρων βγαίνουν στην επιφάνεια όταν φτάνει στην πόλη ένας τυχοδιώκτης, τον οποίο όλοι θεωρούν ότι είναι ο Γενικός Επιθεωρητής που έφτασε ινκόγκνιτο για να τους ελέγξει.

"Ο Επιθεωρητής" αποτελεί όχι μονάχα τη λαμπρότερη διακωμώδηση της τσαρικής γραφειοκρατίας, αλλά και της κοινωνικής διαφθοράς μέχρι σήμερα σε κάθε τόπο.

Ο ίδιος ο Γκόγκολ δέχτηκε σκληρές επιθέσεις για το έργο αυτό, με αποτέλεσμα να δηλώσει: "Τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι κωμωδιογράφος. Την παραμικρή αλήθεια -ακόμη και ίχνος αυτής της αλήθειας- αν πεις, έχεις να αναμετρηθείς όχι μονάχα με άτομα, αλλά με ολόκληρες τάξεις".

Η διασκευή του έργου είναι του Αντώνη Παπαϊωάννου, η διδασκαλία- σκηνοθεσία της Τόνιας Σταυροπούλου, τα σκηνικά της Χρυσάνθης Νίκα, τα κοστούμια της Δέσποινας Αποστολοπούλου, η μουσική της Λίλιαν Δημητρακοπούλου και οι χορογραφίες της Κασσιανής Γεωργακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Χαραυγή, Βασίλης Κανέλλος, Κατερίνα Σταθάτου, Αφροδίτη Τσουκλείδου, Γιώργος Ζίλλης, Μαρία Αννίνου, Πηνελόπη Πουλή,

Ειρήνη Ατσαλή, Γιώργος Κλαδιάς, Άννα Αλεξανδράκη, Γιάννης Κιορπελίδης, Ζάννα Καλλιπολίτη, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Ηρώ Σπύρου, Λένα Κληρονόμου, Θωμάς Τζώρτζης, Νίκος Σιδεράκης.

Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο « Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Μεταμόρφωσης & Υψηλάντου Άνω Βριλήσσια

26-27 και 28 Ιουνίου 2015 ώρα 9μ.μ

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ- VRILISSIATIMES

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ