Αποκριές Βριλήσσια - Χαλάνδρι

Ο Δήμος Βριλησσίων και ο Δήμος Χαλανδρίου θα διοργανώσουν για πρώτη φορά παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών την τελευταία Κυριακή των Αποκριών 1η Μαρτίου 2020 και προσκαλούν όλους τους συλλόγους της πόλης και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουν με τη δημιουργία ομάδων καρναβαλιστών.

Η αποκριάτικη γιορτή θα γίνει στο Πάρκο της Αττικής Οδού.Για τη φετινή παρέλαση έχουν επιλεγεί δύο θέματα για τις ομάδες των καρναβαλιστών. Το πρώτο αντλεί την έμπνευσή του από την Κίνα, λόγω της αδελφοποίησης του Χαλανδρίου με την κινεζική πόλη Harbin. Οι ομάδες που θα διαλέξουν αυτό το θέμα θα ακολουθήσουν το άρμα του κινεζικού δράκου. Το δεύτερο αντλεί τη θεματολογία του από την αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα από τον Δούρειο Ίππο, ο οποίος και θα ηγηθεί των ομάδων με τη σχετική θεματολογία. Υπάρχει η δυνατότητα οι συμμετέχοντες να επιλέξουν ένα ελεύθερο θέμα, διαφορετικό από τα προτεινόμενα, ακολουθώντας τη φαντασία και τη διάθεσή τους για γιορτή και ξεφάντωμα. Την παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων θα ακολουθήσουν έθιμα και δρώμενα των Αποκριών, σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους (παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, γλυκές εκπλήξεις) με αποκορύφωμα το αποκριάτικο ξεφάντωμα με μουσική και χορό.Οι δύο όμοροι Δήμοι στοχεύουν στη δημιουργία μιας μοναδικής γιορτής φαντασίας και κεφιού, που μπορεί να αποτελέσει θεσμό.                                                         

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ομάδες των καρναβαλιστών, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα:                                        

* 2132023919 – Βάλια Χριστούλη (Γραφείο Δημάρχου Χαλανδρίου)

* 2106899939 & 2106899927 – Πάνος Στουραΐτης (Γραφείο Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου)

* 2108101511 – Αναστασία Μάστορη (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων)

Οδηγίες προς καρναβαλιστές

Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή αναφέροντας το όνομα του Συλλόγου ή του φορέα, τον αριθμό των συμμετεχόντων, το θέμα που θα παρουσιάσει η ομάδα, το όνομα και τα στοιχεία του υπευθύνου επικοινωνίας.

Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, οι δήμοι Χαλανδρίου και Βριλησσίων θα διοργανώσουν στον ίδιο χώρο και τα παραδοσιακά Κούλουμα, με πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, χορό και τραγούδι από την Νάνσυ Κονιτοπούλου

Κατεβάστε εδώ την αίτηση συμμετοχής.

Apokries Halandri Vrilissia2020