Η Σταυρούλα (Λώρα) Πετροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Ιόνιου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση στη Διεύθυνση Παιδικής και Σχολικής Χορωδίας. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά της μουσικής και είναι αριστούχος κάτοχος των Διπλωμάτων Χορωδίας, Σύνθεσης και Μονωδίας.

Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις Επιστήμες της Αγωγής, με κατεύθυνση στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση.

Εργάζεται ως καθηγήτρια Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 2003 ως σήμερα κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας. Έχει διοργανώσει πλήθος σεμιναρίων και έχει διατελέσει εισηγήτρια σε συνέδρια για θέματα που άπτονται του πολιτισμού.

Μουσική της για πιάνο, χορωδία και ορχήστρα, καθώς και ενορχηστρώσεις πολλών τραγουδιών και έργων της παίχτηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άρθρα της δημοσιεύθηκαν σε σχετικά ελληνικά ή ξένα περιοδικά. Συνθέσεις της για παιδικό θέατρο έχουν δημοσιευτεί και εκδοθεί σε CD.
Έχει διατελέσει μαέστρος πολλών σχολικών, παιδικών ή μικτών χορωδιών και ορχηστρικών συνόλων και ερμηνεύσει ως σολίστ έργα μεγάλων συνθετών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2008 και μέχρι σήμερα διδάσκει και διευθύνει την Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, η οποία έχει λάβει πολλές διακρίσεις.

Επικοινωνία

Πολιτιστικος & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων

Τηλέφωνα
+30 2108101510, +30 2108101511
Φαξ: 210 8034190
email: kleistob[@]otenet.gr
email: secpnevm[@]vrilissia.gr

Διεύθυνση:
Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη
Βριλήσσια - Αθήνα
15235 Ελλάδα

vrilissia-arts-sports.gr