“ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ” από την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων θα φιλοξενήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα ΜΟΥΣΩΝ του Πνευμ. Κέντρου του Δήμου, αξιόλογες παιδικές θεατρικές παραστάσεις με καταξιωμένους δημιουργούς & ηθοποιούς στο χώρο του παιδικού θεάτρου.

 Η μαγεία του θεάτρου θα ζωντανέψει για μία ακόμη χρονιά, μέσα από τις ερμηνείες, τη μουσική, το χορό, τα σκηνικά και τα κοστούμια και θα ταξιδέψει τους  μικρούς θεατές, προσφέροντάς τους εκτός από ψυχαγωγία και πολλά μηνύματα .Μικροί μας φίλοι σας περιμένουμε να παίξουμε και να μάθουμε, να ακονίσουμε το σώμα, τη φωνή, τη φαντασία μας και να γίνουμε ομάδα!

Η πρώτη θεατρική παράσταση  που θα παρουσιαστεί είναι οι “ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ” από την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00, στην αίθουσα ΜΟΥΣΩΝ (Κισσάβου 11).

Λίγα λόγια για την παράσταση…
Παίζοντας με το παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες»,
γνωρίζουμε έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας, τραγούδια και παιχνίδια, με ζωντανή μουσική (τζουρά, μπεντίρ, καλίμπα, καζού, βροντή κ.ά). Στοιχεία από τη λαογραφία, γλωσσοδέτες, παροιμίες, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, γίνονται παιχνίδια, που αλλάζουν όπως αλλάζουν και οι μήνες. Κάθε μήνας και μία παράσταση-γιορτή!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νοέμβριος: ελιά, νυχτέρια-χειμερινές αγροτικές εργασίες, παιχνίδια και τραγούδια που λέγονταν στα Νυχτέρια
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η παράσταση «Γύρω – γύρω μήνες» έχει ρυθμό σύγχρονο, όμως αντλεί πλούτο, γνώση και εμπειρία από το χθες, από έθιμα και παραδόσεις που κοντεύουμε να ξεχάσουμε.
Μέσα στην καθημερινότητα της ζωής στην πόλη, η παράσταση συνδέεται με την καρδιά της παράδοσης.
Συνδέεται με την εκπαιδευτική πράξη, μέσα από την μουσική, τη δημιουργική κίνηση, τη θεατρική δράση, την ουσιαστική διάδραση με τα παιδιά, στηριγμένη στις Αρχές του Δράματος στην Εκπαίδευση.
Η λαογραφία, τα έθιμα, οι γλωσσοδέτες και οι παροιμίες που δίνουν το έναυσμα για μια σειρά από θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, στα οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Η παράσταση γεννήθηκε
από μία ιδέα της Χρύσας Διαμαντοπούλου- ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση- η οποία επέλεξε, συνέθεσε και σκηνοθέτησε το εκτός παραμυθιού υλικό. Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε το παραμύθι σε έμμετρο λόγο, δένοντάς τον με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα.
Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια και μαζί με τη Χρύσα Διαμαντοπούλου φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
- Σύλληψη Ιδέας – έρευνα & επιλογή υλικού-κείμενο-σκηνοθεσία: Χρύσα Διαμαντοπούλου
-Διασκευή-σκηνοθεσία-μουσική παραμυθιού: Πέτρος Δαμουλής
-Ηθοποιοί: Δάφνη Καμμένου, Ναυσικά Πύρρου
-Έρευνα και επιμέλεια λαογραφικού υλικού: Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη
-Επιμέλεια κίνησης: Τατού Αγγελική Δέδε
-Ιδέα-κατασκευή σκηνικού: Πέτρος Δαμουλής
-Σκηνικά αντικείμενα: Ανδριάνα Βλάχου, Kέλλυ Κουλουριώτου
-Κοστούμια: Μαρίνα Πολυμέρη
-Επιστημονική σύμβουλος στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
-Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
-Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design
-Βίντεο παράστασης: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης
-Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα
-Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
-Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

• Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
• Γενική είσοδος 6 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων - προπώληση εισιτηρίων
Γραφείο Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού
Κλειστό Γυμναστήριο Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη
Ώρες 09:00-15:00.